Piet de Vogel

kweeklijn | Piet de Vogel

Piet de VogelIn 2006 kwam ik in contact, door het jaarlijks regelen van de bonnenverkoop voor de Friese Kampioenen Dag, met Piet de Vogel. Het klikte direct uitstekend en jaarlijks gaan we naar Oude Tonge voor versterking van ons kweekhok. Topprestaties en de kweek van veel topduiven. Piet dwingt als vlieger alom respect af met wat zijn kolonie de laatste jaren heeft gepresteerd. De lijst aan kopprijzen en fondtitels bij elkaar gezet is dan ook indrukwekkend te noemen. Maar diep in zijn hart is hij misschien wel meer kweker dan vlieger. Het aantal echte topduiven dat hij in korte tijd heeft gekweekt is hiervan het bewijs. Het kweken van fondduiven van absolute wereldklasse die vallen op de zwaarste fondklassiekers is een passie. We noemen er een aantal toppers zoals: de Barcelonaman; de Monty Boy; de Ullrich; de Vale Bordeaux; de Montauban; Blue Thunder; de Stervlieger 54; de Blauwe Bordeaux; Vale Beer; de Barcelona duivin. Maar ook de Jonge Stayer; Zwarte Beer; Superkweker 724; Marathon-24; Zwarte As-97; Beer 307; Rode Vincent; Brinkie Girl; De Paarsborst; de Cas enz. enz. Allemaal kopvliegers en asduiven in groot verband. Dit zijn nu allemaal kwekers. Uit de lijnen van vele topkwekers zitten nazaten op ons kweekhok.

Stamduiven / Doffers

08-5813067

Uit het koppel Bordeaux 2 x Nicht Barcelona/ Jan Ouwerkerk. Bordeaux 2 heeft als ouders Zwarte Beer x Klippie. Nicht Barcelona is een dochter uit de Zoon 18 (18 won o.a. 31e en 34e Nat.Barcelona) van Cor vd.Linden x Zus 1e Nat.Barcelona van W.vd.Velden.

Stamboomkaart

09-2091141

Vader is de Blue Thunder-51 een topvlieger en topkweker. Zoon van de Superkweker Jonge Stayer. Jonge Stayer de vader van PAUMAN, 2 keer de Beste ZLU ASDUIF over 5 jaar. De Jonge Stayer was gekoppeld met de Carteus duivin. Dochter van de Cartier, 1e Nationaal Perpignan België en 2e Internationaal Perpignan. Kleindochter van de Limoges van G.Carteus te Ronse.
Moeder is een rechtstreekse Janssens-Hausoul. Gekweekt aan beide kanten naar de lijnen van de BARCA 1.

Stamboomkaart

09-2091204

Deze kweekdoffer komt uit 4 Toplijnen. Vader is De Bordeaux. Als jaarling direct 11e Nat.Bordeaux ZLU 4.895 duiven en 17e Internationaal van 9.027 duiven. Komt uit het koppel Zoon Gouden Kweker van Cees de Jong en Dochter Saphira van Gebr.Brugemann. Bewezen kweekduivin uit twee toppers (Tarkan en Saphira) van de Gebr.Brugemann. Moeder is Stayerke-Pau 06. Dochter van het icoon de Jonge Stayer met een dochter van DE PAU van JD.Moedt. Twee wereldberoemde kwekers van AARDEN origine. DE PAU was gekoppeld aan ’t Oliebontje van Ko van Dommelen. Wederom een Superkweekster.

Stamboomkaart

10-5017977

Deze kweekdoffer komt uit de Zoon Jonge Hulk van Ko van Dommelen en HET SUPERTJE van Cas de Graaff & Zn. Het Supertje is een volle dochter van de beroemde ARMSTRONG. Eén van de allerbeste ZLU duiven ooit en een neef van de PAARSBORST. De Paarsborst is een Supercrack en bij leven een legende met: 1e Nat.DAX 2006/ loodzwaar en 1e Nat.Lourdes 2005/ tijdrace loodzwaar.

Stamboomkaart

10-5018068

Deze roodkras doffer is gekweekt uit de lijnen Donkere Lazeroms van W.Kooreman. Donkere Lazeroms een topkweker van 100% Aarden origine. En stond op de Rode Ullrich duivin. De moeder van de 068 is een dochter van de Jonge Stayer van Jac.Steketee x Donkere PAU van JD.Moedt. Ook hier komen we weer 4 Toplijnen tegen.

Stamboomkaart

11-1701475

De 475 is gekweekt uit de Broer Ultieme van JD.Moedt. Volle broer van de vader van de Paarsborst, de Ultieme, maar ook van de Zwarten Pau-de vader van de Zwarte Elastieken. Broer Ultieme is dus gekweekt uit DE PAU van A.Schults. DE PAU vliegt 3x bij de 1e 100 Nationaal Pau. De Pau stond gekoppeld aan Inteeltje Bordeaux –topkweekster- van Ko van Dommelen.Broer Ultieme vormde een koppel met Dochter AS R.Borloo. Beste Barcelona Perpignan duif van Europa in 2009.

Stamboomkaart


Stamduiven / Duivinnen

07-1772844

Hier zijn ook weer de Toplijnen bij Piet de Vogel te vinden. Zoals: Rode Barcelona, Donkere 55, Rode Monty, Monty Boy, Zwarte Beer en Brinkie Girl. Vader is de halfbroer van de Barca duivin. Stamt uit de oude Aarden/Kuyper lijnen. Moeder is de Rode Barcelona. Prima vliegduivin. Uit de Rode Monty x 333-Oostenrijk. Prima vliegduivin. Monty Boy is een magistrale Aarden doffer met een geweldige uitstraling en dito ogen en in zijn generatie één van de beste fondduiven van Nederland. Een sublieme doffer met een fantastisch pedigree en zowel een kleinzoon van De Stamdoffer de 57 alias de ‘Mooie Polder’, een gouden Aarden/Cools/Van Wanroy kweker via Jan Polder. Een gouden kweker en vader van de Ullrich- 3e Nationaal St.Vincent en 7e Nationaal Bergerac; de Vale Bordeaux (Asduif Superfond Fond Afd.5 en 1e Provinciaal Marseille; de Vale Beer; wonderkweekster Ablis duivin enz.enz. Alsmede van de Donkere Lazeroms x Gouden Kweekster 675. In hun pedigree legio Aarden duiven; Stamvader Jac.Steketee. Moeder 1e Nationaal DAX en 3e Nationaal Bergerac, Autowinnaar Cools, Gouden Crack, 26 Lazeroms. Sublieme klasse! Brinkie Girl is een Gouden kweekduivin op het hok van Piet de Vogel aangeschaft bij Herman Brinkman Tuk. Een directe dochter van zijn wonderkweker ‘046’die op zijn beurt weer een zoon is van de beroemde Rode 50 van Vertelman x Van der Wegen duivin. Op het hok van Piet de Vogel een absolute stammoeder en moeder van vele topper zoals de Ullrich, Rode St.Vincent, Vale Beer en de Vale Bordeaux. Ook in de 2e en 3e generatie komen van haar reeds vele topduiven!

Stamboomkaart

09-2091212

Hier een duivin rechtstreeks uit de Beer 307. Deze Beer 307 is medewinnaar WESM 2006 bij Piet de Vogel. 2e Asduif ZLU 2009 en 1e Asduif Provinciaal en Samenspel. In 2009 drie keer prijs: Barcelona, Marseille en Perpignan. Duifkampioen Superfond in de Afdeling 5. In totaal 11x prijs op de Overnacht. Deze doffer komt uit de lijnen Vale Beer, Bonte Parel, Stamvader-57, Brinkie Girl, De Geschotene en Johanna. Moeder is de 27. Een prachtige duivin uit het beste van Peet Solleveld x Thei Hermans. In deze lijn komen we de Bordeaux S-Winner/ een supervlieger en prima kweker (Zwarte Parel en Donja/Gebr.Saya), Hermans duivin/schitterende duivin uit de lijn Dax en Barcelona tegen.

Stamboomkaart

09-1145402

Hier een kleindochter uit De Pauman, Donkertje 924 (De Paarsborst x Stayer 44), Bonte Super (Monty Boy x Grace) en de Ernest duivin (Kleindochter fameuze Dorus en Camelion). DE PAARSBORST is een fenomeen. Gekweekt uit een familie van winnaars. Hij is een zoon van de Ultieme x de Cas duivin. De Paarsborst won zelf o.a. 2x de 1e Nationaal. Te weten: 1e Nationaal DAX 2006 van 3.200 duiven en 1e Nationaal Lourdes 2005. Onder zware omstandigheden schreef hij op het hok van Ko van Dommelen geschiedenis. Hij is door Piet de Vogel aangeschaft vanwege de topprestaties in combinatie met zijn Aarden achtergrond langs vaderszijde. Momenteel is hij zonder meer de BEROEMDSTE ZWARE FONDDUIF VAN NEDERLAND. En ook als kweker is het een fenomeen. Monty Boy is een magistrale Aarden doffer met een geweldige uitstraling en dito ogen en in zijn generatie één van de beste fondduiven van Nederland. Een sublieme doffer met een fantastisch pedigree en zowel een kleinzoon van De Stamdoffer de 57 alias de ‘Mooie Polder’, een gouden Aarden/Cools/Van Wanroy kweker via Jan Polder. Een gouden kweker en vader van de Ullrich- 3e Nationaal St.Vincent en 7e Nationaal Bergerac; de Vale Bordeaux (Asduif Superfond Fond Afd.5 en 1e Provinciaal Marseille; de Vale Beer; wonderkweekster Ablis duivin enz.enz. Alsmede van de Donkere Lazeroms x Gouden Kweekster 675. In hun pedigree legio Aarden duiven; Stamvader Jac.Steketee. Moeder 1e Nationaal DAX en 3e Nationaal Bergerac, Autowinnaar Cools, Gouden Crack, 26 Lazeroms. Sublieme klasse!

Stamboomkaart

10-1644671

Hier een dochter uit de kleinzoon Armstrong van Cas v.d.Graaff & Zn. De Armstrong alias de 106. Eén van de allerbeste duiven ooit en een neef van de Paarsborst. Hij won o.a. 4e Nat.Pau en 6e Nat.Dax ZLU. En de moeder is Super Casje 962. Uit 2 topkwekers. De Wijnands doffer en de Kok duivin. Zij vliegt een 24e Limoges ovn; 742e Nat.Barcelona; 196e Nat.Perpignan; 983e Nat.Barcelona. Tevens een superkweekster.

Stamboomkaart

10-5014435

Een kleinkind van de Blue Thunder-51 en DE PAARSBORST. Vader is een zoon uit de Jonge Stayer (De Stamvader bij Piet van vele topduiven) x de Carteus duivin. Moeder is Zwartje 777 komt uit DE PAARSBORST x 546 Kweekster (Topkweekster-halfzus van de Ullrich, Vale Beer en de Vale Bordeaux. Jonge Stayer is de huidige stamvader en vader en grootvader van een regiment toppers. Zoals: Blue Thunder; Pauman; Marathon 07. Jonge Stayer is Superkweker op het hok van Piet de Vogel. Een zoon van de Stayer die 1e Internationale Asduif werd in 1996 met 4 op 4 van Pau, Barcelona, Marseille en Perpignan. Prototype van de Jan Aardenduif en gekweekt uit de fameuze 16 x een Aarden duivin uit de oude Piet Lazeroms (Gouden Crack) en Marijn van Geel (lijn Dolle). De moeder van de Jonge Stayer is uit de oude Steketee basis! DE PAARSBORST is een fenomeen. Gekweekt uit een familie van winnaars. Hij is een zoon van de Ultieme x de Cas duivin. De Paarsborst won zelf o.a. 2x de 1e Nationaal. Te weten: 1e Nationaal DAX 2006 van 3.200 duiven en 1e Nationaal Lourdes 2005. Onder zware omstandigheden schreef hij op het hok van Ko van Dommelen geschiedenis. Hij is door Piet de Vogel aangeschaft vanwege de topprestaties in combinatie met zijn Aarden achtergrond langs vaderszijde. Momenteel is hij zonder meer de BEROEMDSTE ZWARE FONDDUIF VAN NEDERLAND. En ook als kweker is het een fenomeen.

Stamboomkaart

11-1701531

Een duivin uit de Cancellara. Deze doffer is weer een zoon uit de Kleinzoon Armstrong. Dus ook weer de lijn van de Paarsborst. Moeder van de 531 is een dochter uit de Pauman x dochter Anja/ van de fam.Huizer. DE PAARSBORST is een fenomeen. Gekweekt uit een familie van winnaars. Hij is een zoon van de Ultieme x de Cas duivin. De Paarsborst won zelf o.a. 2x de 1e Nationaal. Te weten: 1e Nationaal DAX 2006 van 3.200 duiven en 1e Nationaal Lourdes 2005. Onder zware omstandigheden schreef hij op het hok van Ko van Dommelen geschiedenis. Hij is door Piet de Vogel aangeschaft vanwege de topprestaties in combinatie met zijn Aarden achtergrond langs vaderszijde. Momenteel is hij zonder meer de BEROEMDSTE ZWARE FONDDUIF VAN NEDERLAND. En ook als kweker is het een fenomeen. De Pauman is ook een fenomeen. Die zijn naam, bij Piet de Vogel, dankte aan de uitstekende prestatie op de prestigieuze Pau vlucht en dan met name aan de 5e Nationaal en 1e Provinciaal los vooruit in 2005. Hij werd maar liefst 2x de Beste Fondduif van Nederland (ZLU Fondspiegel: Internationale vluchten) over 5 jaar. Daarnaast 3e Nationale Asduif PAU ZLU over 3 jaar en 1e Asduif in de fondclub FBZ in 2006. Dit wonder werd gekweekt uit de Jonge Stayer (Jac.Steketee) x Dochter Kleine Orhan (Gebr.Bruggeman).

Stamboomkaart

11-5015033

Alle Toplijnen zijn in deze duivin vertegenwoordigd. Ga er maar voor zitten! Vader is de Bonte Pau. Met als ouders DE PAU (A.Schults en grootvader van de Paarsborst) en ’t OLIEBONTJE (Een SUPERKWEEKSTER van Ko van Dommelen). En weer verderop in de stamboom: Doosje doffer; Mooie Kweekster; De Zwarte Pau en Elastiek Bontje.
En de moeder van de 033 is de Oude Ring 59 een dochter uit de Jonge Stayer en dochter Saphira. Deze Topkweker –JONGE STAYER- is wereldberoemd en ook de vader van de PAUMAN, 2x Beste ZLU Asduif over 5 jaar. En Dochter Saphira is bij de Gebr.Brugemann gekweekt uit de TARKAN (Kleinzoon Orhan) x SAPHIRA. Een Toppertje!

Stamboomkaart

12-5216242

Hierbij wederom een geweldige bijdrage van Piet de Vogel aan ons kweekhok. De vader 242 is gekweekt uit 2 geweldige vliegduiven. De vader 756 vloog al 3 keer kop op 3 inkorvingen. Als jaarling in 2011 op Cahors 171e Nationaal van 7.195 duiven. In 2012 een 2e SGO op St.Vincent; 43e Nationaal St.Vincent van 4.858 duiven en een 53e Nationaal op Mt.Marsan van 3.934 duiven. Deze Topdoffer is gekweekt uit de VICTOR van Jan Polder en TOPKWEEKSTER van Ko van Dommelen. Dus praten we hier over de Broken Wing; Batenburg duivin; Straaloog Hulk en Mooi Donker. Maar de moeder 723 doet er niet voor onder. Vloog in 2012 op St.Vincent: 1e NIC; 1e Attractie van 811 duiven; 9e Nationaal Sector 2 van 4.858 duiven. En op Mt.Marsan een 345e Nationaal van 3.934 duiven. Ook weer een kleindochter van de Donkere Lazeroms; Gouden Kweekster; Jonge Stayer en Donkere Pau. Toplijnen!

Stamboomkaart

12-5216235

Deze duivin komt uit een topkoppel. De vader is VICTOR 650 een zoon van de VICTOR. Superkweker en vlieger. Een volle broer van VICTORIA van Jan Polder. Zij vloog 1e Nationaal St.Vincent 2005 in Sector 2 en een 7e Nationaal St.Vincent 2004 in Sector 2. Victoria komt uit het Topkoppel BROKEN WING en BATENBURG duivin. Moeder van de 235 is de topduivin NARBONNE. Ze vloog in 2011-2012 6x prijs. Narbonne is een kleindochter van de JONGE VOORSPRONG. De Jonge Voorsprong is van Ko van Dommelen en won o.a. de 4e Nationaal DAX.

Stamboomkaart

12-5216233

Deze duivin is bij Piet de Vogel gekweekt uit de Thunder 65. Zoon van Blue Thunder 51 en de moeder is afkomstig van Albert Willems. Deze duivin van Albert Willems scoorde een 15e Nationaal Bordeaux en kwam ’s avonds in de schemering door op deze loodzware race! Blue Thunder 51 is een zoon uit de Jonge Stayer (Topkweker) en de Carteus duivin (dochter Cartier). De 233 heeft als moeder het Fenomeentje 778, een Superduivin. Dit Fenomeentje is een dochter van de PAARSBORST en de 546 KWEEKSTER. Deze Topkweekster is een halfzus van de Ullrich; Vale Beer en de Vale Bordeaux. Ouders van de Paarsborst zijn de ULTIEME met CASJE VERMEULEN en van de Kweekster zijn dit DE GESCHOTENE met BRINKIE GIRL.

Stamboomkaart